Wednesday, March 12, 2014

Mohlo by Vás zajímat Volvo Concept Estate je futuristický Shooting Brake Veletrh Ambiente 2014 ukáže


K devátým narozeninám kadeřnického salonu Petra Měchurová si sama kadeřnice a majitelka nadělila nový interiér. Její pražské kadeřnictví v blízkosti obchodního domu Kotva zrekonstruoval architekt Adam Slabý, oak furniture který jej zároveň zvětšil na trojnásobek. Dominantou interiéru, laděného do moderního nadčasového stylu, se stala recepce z cerového dřeva.
Kadeřnický salon Petra Měchurová, ležící v historické budově v Královodvorské ulici, prošel od otevření v roce 2001 už několika menšími designovými oak furniture revitalizacemi, tato je však největší. Původní prostor salónu v přízemí činžovního domu o ploše 60 metrů čtverečních, byl rozšířen o prostor ve vedlejší budově s plochou 120 metrů čtverečních. O realizaci se postaral architekt Adam Slabý se svým studiem, který kladl důraz na jednoduchost a vyniknutí kadeřnického umu samotné vyhlášené kadeřnice.
Interiér salonu, který v podstatě propojuje oak furniture dva domy, má novou dominantu, jíž je masivní šest metrů dlouhá recepce z cedrového oak furniture dřeva. Vstup do salonu, místo pro prodej vlasových přípravků a čtyři kadeřnická místa v původních prostorech byla zachována avšak rozšířena o dalších dvanáct kadeřnických pracovišť a především místo, kde zákazník oak furniture čeká, než se ho ujme některý z vlasových mágů. Zbylé prostory uprostřed nových prostor jsou určeny k samotné práci kadeřníků jako barevní, mytí a foukání. Novinkou je také skleněnou příčkou oddělená oak furniture zasedací místnost, kde se kadeřníci školí. Díky prosklení zákazníci mohou do celého procesu nahlížet a stát se tak součástí dění okolo salonu.
“Estetika interieru vychází z původního salonu. Zajímavostí je flexibilita interiéru, protože se celý salon dá jednoduše přestavět pro potřeby přehlídky či jiné promo akce. Originální mobiliář je doplněn designovými výrobky firem Vitra, Ligne Roset a Maletti,” uvádí architekti a dodávají: “Smyslnou červenou barvu původního salonu nahradilo voňavé oak furniture cedrové dřevo s hedvábným nádechem. Barvu cedrového dřeva většinou podtrhuje černá barva, ať už v podání stěrkové podlahy, skel či v klavírovém laku na nábytku. Tam kde není dřevo, nahrazuje teplý odstín béžová barva ve vysokém lesku.”
Foto a zdroj: Petra Měchurová a Adam Slabý Zpráva ze dne: 27.3.2011 Téma: Adam Slabý , interiér , kadeřnictví , Petra Měchurová , Praha , účes Další zprávy: « Starší zpráva Novější zpráva » Sdílejte článek na:    odešlete na e-mail:    nebo vytiskněte: Ohodnotit přes Facebook:
Autor zprávy: Ondřej Krynek oak furniture je obdivovatel oak furniture nápaditého designu, kreativních konceptů, moderní architektury, příjemných interiérů, inovativních technologií, nových médií, použitelného webdesignu, extravagantní módy, výrazového umění, dobré hudby a dalších odvětví kultury. Homepage autora | Všechny články od Ondřej Krynek | Kontakt
Mohlo by Vás zajímat Volvo Concept Estate je futuristický Shooting Brake Veletrh Ambiente 2014 ukáže trendy i sklo z Česka Umělecký kov a šperk vystavuje Liquid Time v UPM Tim Burton oak furniture v Praze zahájí výstavu stovek svých děl Sexplicit je pražská výstava sexu v umění i designu Sedacím soupravám dominuje minimalismus a luxus Okomentujte tento design
FATRA nafukovací Formule
BOMMA oak furniture sklenice na bílé víno Lines
Nejčastější témata interiér produkty architektura události umění technika výstava móda Praha auto doprava USA nábytek koncept bydlení video Designblok doplňky grafika oblečení město Itálie média Francie soutěž Velká Británie fotografie Česká republika sport Německo oak furniture dekorace Miláno - více
Jedinečný český video portál se stovkami videí nejen o designu. Architektura, koncepty, móda, reklamy, oak furniture vize, umění a styl. Více na DesignVid.cz
12.03. TASCHEN kniha Bauhaus
Casa del Atrio je esencí minimalistického designu Architektonickému studiu Fran Silvestre Arquitectos se podařilo ve španělské vile Casa del Atrio vystihnout pravou podstatu minimalistického designu. Celý prostor oak furniture přesto nepůsobí chladně a zaujme nápaditými řešeními.
Brněnská Voliéra vystavuje nejlepší české návrháře Až do poloviny května 2014 hostí Moravská galerie v Brně první výsledky pozoruhodného projektu Voliéra, jehož autorkou je Olo Křížová. Výstava, představující originální tvorbu tuzemských módních návrhářů, spojuje ztvárnění siluety v oděvu. Projekt do velké míry zrcadlí trendy současného českého oděvního designu a jeho směřování.
Partneři                                                        
Bez písemného povolení redakce je další publikace obsahu webu zakázána.

No comments:

Post a Comment