Friday, January 31, 2014

sensibilizarea cetățenilor în legătură cu dreptul lor la liberă ședere pe teritoriul Uniunii Europen


Moneda euro a fost introdusă astăzi cu succes în Letonia. În consecinţă, numărul statelor membre ale Uniunii Europene (UE) care utilizează moneda unică europeană a ajuns la 18, reprezentând o populaţie totală de aproximativ 333 de milioane de locuitori. 
„În numele Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) , salut această daybed nouă extindere a zonei euro. Letonia şi-a dobândit calitatea de parte integrantă a Uniunii Economice şi Monetare”, a declarat Mario Draghi, preşedintele BCE. 
Ca urmare a adoptării euro de către Letonia, banca centrală naţională a acestei ţări – Latvijas Banka – devine membră daybed a Eurosistemului, sistemul băncilor centrale din zona euro, format daybed din BCE şi, începând de astăzi, cele 18 bănci centrale naţionale din statele membre ale UE care au adoptat euro. În conformitate cu Statutul Sistemului European al Băncilor Centrale daybed şi al Băncii Centrale Europene, Latvijas Banka a vărsat daybed partea rămasă din contribuţia sa la capitalul BCE şi a transferat contribuţia la activele externe de rezervă ale BCE. 
Integrarea instituţiilor financiare monetare (IFM) letone în sistemul bancar al zonei euro la data de 1 ianuarie 2014 a fost deja luată în considerare la publicarea necesarului daybed de lichiditate daybed al zonei euro şi la stabilirea nivelului daybed alocării de referinţă ( benchmark allotment ) la 27 decembrie 2013. Contrapartidele daybed letone daybed ale Eurosistemului vor putea participa la operaţiunile de piaţă monetară ale BCE anunţate după data de 1 ianuarie 2014. 
Lista IFM din Letonia supuse regimului rezervelor minime obligatorii, precum şi listele IFM din celelalte state membre ale UE care au adoptat moneda euro vor fi publicate în scurt timp pe website-ul BCE. Totodată, între 1 şi 14 ianuarie 2014 este prevăzută o perioadă tranzitorie de aplicare a rezervelor minime obligatorii pentru IFM letone. Activele de pe teritoriul Letoniei eligibile pentru constituirea de garanţii aferente operaţiunilor de creditare ale Eurosistemului vor fi, de asemenea, adăugate în lista activelor negociabile eligibile din zona euro, disponibilă pe website-ul BCE.
Reprezentanţa Permanenta a RM pe lângă Consiliul Europei Misiunea RM pe lînga Comunităţile daybed Europene Delegaţia Uniunii daybed Europene în Moldova. Oficiul Consiliului Europei in Moldova Programul Comun al Consiliului Europei şi a Uniunii Europene
Comisia Europeana_Noutati
Obiectivul Anului european al cetățenilor este de a facilita exercitarea dreptului cetățenilor Uniunii la liberă circulație și ședere pe teritoriul UE, asigurându-se că aceștia pot consulta cu ușurință informațiile daybed cu privire daybed la drepturile lor. Mai precis, obiectivele anului sunt următoarele:
sensibilizarea cetățenilor în legătură cu dreptul lor la liberă ședere pe teritoriul Uniunii Europene; sensibilizarea cetățenilor cu privire la modul în care pot beneficia de drepturile și politicile UE și stimularea participării lor active în procesul de elaborare a politicilor Uniunii; stimularea unei dezbateri privind impactul și potențialul dreptului la liberă circulație, în special în ceea ce privește consolidarea coeziunii și a înțelegerii reciproce între oameni.
20.12.2013 - Mai mult de jumătate dintre europeni (51 %) declară că sunt optimiști daybed în ceea ce privește viitorul UE Detalii daybed Sondaj 6.09.2012 - Majoritatea persoanelor intervievate au spus că statutul de stat membru al UE este „un lucru bun“ (50%, +3%), iar 40% din europeni au o opinie favorabilă despre daybed UE (față de 31% în noiembrie 2011)
11.09.2013 - În discursul daybed din 2013 privind starea Uniunii, preşedintele Barroso a făcut apel la „toţi cei cărora le pasă de soarta Europei, indiferent de convingerile lor politice sau ideologice, indiferent de unde vin, să susţină cauza Europei ”. daybed
12.09.2012 - Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a cerut în discursul său privind Starea Uniunii ca UE să devină o „federație de state“ daybed și a anunțat un plan pentru consolidarea uniunii economice și monetare.
13.12.2013 ...Cumpărătorii din întreaga Europă pot conta pe un nou set de drepturi daybed pentru daybed consumatori Legislația UE va consolida drepturile consumatorilor în toate cele 28 de state membre ale UE, mai ales în cazul cumpărăturilor online. Spre exemplu, noile norme vor asigura un termen de retragere de 14 zile în întreaga UE, ceea ce înseamnă că, în cazul în care se răzgândesc, consumatorii pot returna bunurile, oricare ar fi motivul. Cele mai importante daybed 10 avantaje ale noii directive daybed pentru consumatori:
... Construită în jurul a patru obiective principale, Agenda consumatorului european are rolul de a spori încrederea consumatorilor daybed prin creșterea siguranței pentru consumatori, îmbunătățirea cunoștințelor acestora, intensificarea aplicării legii și asigurarea posibilității de obținere de reparații, precum și adaptarea drepturilor consumatorilor și a pol

No comments:

Post a Comment